Het creëren van Feedbacksystemen

 

Ook wanneer de onderlinge communicatie optimaal is, kan het zijn dat resultaten (zowel de bedrijfsresultaten als de wijze waarop wordt samengewerkt) tegenvallen. In elk team ontstaat ruis, elk team wordt geconfronteerd met teleurstellingen en elk team heeft te maken met veranderende omstandigheden. En iedereen maakt fouten….

Continu bijsturen is noodzakelijk om van problemen kansen te maken en onderliggende teleurstellingen, hoe klein ook, niet uit te laten groeien tot slepende irritaties of conflicten. Dat betekent: behouden wat goed gaat en leren van wat niet goed gaat. Dat laatste is vaak lastig: we geven niet graag toe dat er iets niet goed gaat, vooral als het persoonlijk is…

Angst voor fouten – perfectionisme – maakt onzeker, waardoor we fouten gaan verdedigen en ontoegankelijk worden voor feedback. Of het nu gaat om de aanwijzingen van je manager als het gaat om je manier van werken, of van een opleider of oefenleider onder trainingsomstandigheden: we hebben soms de neiging om in de verdediging of zelfs de tegenaanval te gaan of als we te maken krijgen met kritiek.
 

Maar: groei is uitsluitend mogelijk wanneer je bereid bent om niet alleen te kijken naar wat je al weet en kunt, maar vooral naar wat je wellicht van de mening van anderen kunt leren. Dat betekent: openheid creëren om feedback te geven en te ontvangen.
 

In de training leer je:

  • hoe het komt dat we ons soms verzetten tegen feedback
    • hoe je feedback kunt zien als een kadootje in plaats van een bedreiging
  • hoe je je eigen en elkaars groeiproces kunt versterken
  • hoe je in je team en je organisatie een platform voor systematische teamfeedback kunt organiseren, zodat onderhuidse spanningen geen kans krijgen.

Er worden eenvoudige, maar zeer doeltreffende instrumenten aangereikt om het teamproces te versterken.

De module beslaat 1 of 2 dagdelen, afhankelijk van de situatie in het team bij aanvang.
 

Standaardmodule:

Tijdsduur: een of twee dagdelen (op basis van intake)
Deelnemers: maximaal 25
Kosten: € 1.250 per team bij 1 dagdeel, € 1750 bij 2 dagdelen
Inclusief: intakegesprek (ca. 1 uur), cursusmateriaal, trainers
Exclusief: BTW, arrangementskosten (locatie, verzorging)